Goed voorbereid aan de start

Sta goed voorbereid aan de start van de Santa Run Groningen. Hier lees je alles wat je moet weten over het programma, parcours en (openbaar) vervoer voor zaterdag 17 december.

Programma zaterdag 17 december

Tijd Activiteit Locatie
19.00 - 21.00 uur     

Ophalen startnummers en kerstmanpak   
Kledingafgifte

Ossenmarkt

20.40 uur Christmas Warming-Up Ossenmarkt
21.00 uur Start 2,5 en 5 km Ossenmarkt
22.30 uur Einde evenement  Grote Markt


Startnummers
Vanaf 19.00 uur kun jij jouw startnummer ophalen op de Ossenmarkt. Ingeschreven deelnemers hebben per mail hun startbewijs ontvangen. Vrijdag 16 december wordt er nog een mail gestuurd naar de laatste inschrijvers. Houd deze mail bij de hand (uitgeprint of op jouw smartphone) bij het ophalen van jouw startnummer. Er is geen tijdregistratie of uitslag.

Startnummer Santa Run

Geen nieuwsbrief ontvangen?  
Indien je geen nieuwsbrief hebt ontvangen (bekijk ook jouw ongewenste mailbox) kom ook dan naar het wedstrijdsecretariaat. Dan zoeken wij jou op en krijg je ook jouw startnummer overhandigd.

Bereikbaarheid 
Voor fietsers is de Ossenmarkt uitstekend te bereiken. Mensen zonder fiets raden wij zoveel mogelijk aan om met het openbaar vervoer te komen. Kom je met de auto, dan is (betaald) parkeren mogelijk in de buurt van de start- en finishlocatie. Op de uitgebreide bereikbaarheidspagina vind je meer informatie.

Gratis tassenafgifte
Zaterdagavond is er gratis tassenafgifte (open van 19.00 tot 22.30 uur) voor deelnemers. Bij het inleveren van je tas krijg je een sticker op jouw startnummer. Hiermee kun je daarna jouw tas weer ophalen. Zorg dat je tijdig jouw tas weer ophaalt.

Parcours
Het parcours bestaat uit twee rondes van in totaal 5 km met de start op de Ossenmarkt en finish op de Grote Markt. Wil je één ronde van 2,5 km lopen? Dat mag natuurlijk ook. 

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Route Santarun 2016 2 (1)

Verzorging onderweg
Tijdens de Santa Run Groningen zijn er langs het parcours geen waterposten. Bij de finish krijg je wat te drinken aangeboden.

Medaille
Alle finishers krijgen na afloop ook een uniek medaille.

Weersverwachting en kledingtips
Zaterdag verloopt grijs met nevelige condities en tijdelijk mist. Het blijft droog en bij een zwakke ZW-wind blijft het kil met maximaal 3°C. 

Om jouw kleding af te stemmen op het weer kun je onderstaande tabel gebruiken. Deze richtlijnen geven aan algemene indicatie van weerstemperatuur en bijpassende kleding.

Temperatuur Bovenlichaam Onderlichaam Asseccoires
11 tot 16°C Shirt / longsleeve Short / (driekwart) tight  
5 tot 10 °C Longsleeve, evt. mouwloze basislaag Tight  
-1 tot 4 °C

Basislaag, lange mouwen & longsleeve met kraag, evt. hardloopjasje

(Winter)tight Handschoenen, evt. hoofdband/muts

Bauhaus RTV Noord OOG Radio en TV