Goede doel

Kom in actie!

Doneren
Bij je inschrijving kun je een donatie doen voor de Voedselbank Groningen. De Voedselbank helpt mensen die onder de armoedegrens leven, d.m.v. een wekelijks voedselpakket. Met alle donaties kan de Voedselbank artikelen aanschaffen om deze pakketten aan te vullen en nog beter te maken. Daarnaast roepen we iedereen op om op zaterdag 17 december vooral ook artikelen mee te nemen. En dan vooral shampoo, zeep, waspoeder, tandpasta, tandenborstels en groente uit blik. Welke producten heb jij over?

Wat doet de Voedselbank?
De Voedselbank maakt deel uit van de Verenging van Voedselbanken, Voedselbanken waarin wordt samengewerkt met vooral de voedselbanken in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, deel van Overijssel, Noordoostpolder en Noordoost Flevoland. Het gezamenlijke doel is om mensen in armoede te voorzien van verantwoorde voedselpakketten, non food en kleding en ook om de verspilling van voedsel tegen te gaan.

De voedselbank Stad Groningen zamelt levensmiddelen in en stelt deze gratis ter beschikking aan huishoudens die onvoldoende in hun levensbehoefte kunnen voorzien. In de stad Groningen is het aantal mensen wat in armoede moet leven explosief gestegen tot 600 huishoudens, met een percentage van 20% van alle kinderen uit de stad die in armoede opgroeien.

Beoogd doel van de Voedselbank Stad Groningen:

  • Wekelijks voedselpakketten en kleding  verstrekken aan 600 gezinnen in de stad Groningen.
  • Voldoening voor zo'n 60 vrijwilligers.
Bauhaus RTV Noord OOG Radio en TV